Category Archives: Aktivitete

Ja pse uji është i rëndësishëm

      Comments Off on Ja pse uji është i rëndësishëm

Uji, është një nga elemnetët jetik të njeriut dhe mungesa e tij sjell menjëherë shenja të qarta të dehidratimit. Ja si ndikon tek njeriu uji. Truri Nëse keni pirë ujë mjaftueshëm kujtesën do ta keni më mirë, disponimin të qëndrueshëm, ndërsa koncentrimin të mirë. Me një gotë ujë mendohet më… Read more »

Këshilla dhe fakte për ujin

      Comments Off on Këshilla dhe fakte për ujin

Kuresejeni Ujin, Uji është jetë! 97 % e ujit në të gjithë globin është i kripur. Vetëm 2.7 % e sasisë së përgjithshme të ujit mund të shfrytëzohet për pije. Uji është rregullatori i temperaturës së tokës. Ai, gjithashtu, rregullon temperaturën e trupit tonë. Uji është transportuesi i ushqimeve dhe… Read more »

Uji dhe shëndeti

      Comments Off on Uji dhe shëndeti

Uji është i domosdoshëm për jetë, por po ashtu përmirëson shëndetin, kondicionin, por edhe pamjen tuaj. Trupi ynë ka nevojë për ujë, sepse ai përbën 92 për qind të gjakut, 22 për qind të eshtrave, 75 për qind të trurit, dhe 75 për qind të muskujve. Uji është pjesë përbërëse… Read more »

Rëndësia e ujit për organizmin tonë

      Comments Off on Rëndësia e ujit për organizmin tonë

Uji ka një rol tepër të rëndësishëm në funksionimin e organeve vitale. Trupi ynë përbëhet nga 55-75 përqind ujë, prandaj edhe kemi aq shumë nevojë për të pirë ujë, në mënyrë që të kompensohet sasia e ujit që del nga organizmi. Mesatarisht, njeriu duhet të pijë rreth 2 litra ujë… Read more »

10 fakte interesante për ujin!

      Comments Off on 10 fakte interesante për ujin!

Uji, burimi i jetës, është lëng i cili është i domosdoshëm për jetën tonë. 1 – Madje 85 për qind e sëmundjeve në botë barten me ujin. 2 – Në troposferë uji përbën 80% të gazrave serrë dhe shkakton ruajtjen e nxehtësisë, si dhe rritjen e temperaturës globale. 3 –… Read more »

Përdorimi i ujit

      Comments Off on Përdorimi i ujit

Uji është thelbi i jetës Secili nga ne ka përgjegjësi për ujin, pasi të gjithë jemi përdorues të tij. Kjo do të thotë se të gjithë duhet ta mbrojmë dhe ta ruajmë atë nga ndotja. Qëllimi • Të kuptohet rëndësia e ujit; Të tregohet si mund të kursejmë ujin me… Read more »

Dita Botërore e Ujit

      Comments Off on Dita Botërore e Ujit

Dita Botërore e Ujit e cila organizohet çdo vit ne 22 Mars ka si qëllim të rrisë vëmendjen mbi rëndësinë që ka uji.Tema për këtë vit “Natyra për Ujin”, eksploron Zgjidhjet e Bazuara në Natyrë (ZBN) për sfidat me ujin me të cilat ne përballemi në shekullin e 21. Dëmtimi… Read more »