Category Archives: Aktivitete

Si të kursejmë ujin në shtëpi

      Comments Off on Si të kursejmë ujin në shtëpi

Dita Botërore e Ujit festohet më 22 Mars të çdo viti. Ky përvjetor ka si synim rritjen e ndërgjegjësimit të opinionit publik dhe institucioneve mbi rëndësinë e mbrojtjes së ujit dhe uljen e ndotjes në të. Por çfarë përfaqëson uji për secilin prej nesh? Kjo është pyetja që shoqëron Ditën… Read more »

Java Botërore e Ujit

      Comments Off on Java Botërore e Ujit

16 Mars – Cila është vlera e ujit në jetën tonë Uji është burim i jetës! Megjithatë, kuptimi i vlerave që ai mbart është i ndryshëm për secilin nga ne! Por çfarë vlere ka uji për secilin prej nesh? Kjo është pyetja që shoqëron Ditën Botërore të Ujit për këtë… Read more »

Perurohet investimi per ujin e pijshem ne qytetin e Sarandes

Eshte-peruruar ndërtimi dhe rehabilitimi i sistemit të ujësjellës – kanalizimeve në qytetin e Sarandës, pjesë e programit “Infrastuktura Bashkiake I/II” i bashkëfinancuar nga Republika Federale e Gjermanisë dhe Bashkimi Evropian (BE) nëpërmjet Bankës Gjermane për Zhvillim KfW me 9.2 milion euro.Pllaken-e-ketij-investimi-te-vendosur-ne-fasaden-e-rezervuarit-te-ngritur-ne-Lekures-e-zbuluan-ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Z. Sokol Dervishaj, Ambasadorja e… Read more »

Rëndësia e ujit për organizmin tonë

Uji ka një rol tepër të rëndësishëm në funksionimin e organeve vitale. Trupi ynë përbëhet nga 55-75 përqind ujë, prandaj edhe kemi aq shumë nevojë për të pirë ujë, në mënyrë që të kompensohet sasia e ujit që del nga organizmi. Mesatarisht, njeriu duhet të pijë rreth 2 litra ujë… Read more »

Përdorimi i ujit

      No Comments on Përdorimi i ujit

Uji është thelbi i jetës Secili nga ne ka përgjegjësi për ujin, pasi të gjithë jemi përdorues të tij. Kjo do të thotë se të gjithë duhet ta mbrojmë dhe ta ruajmë atë nga ndotja. Qëllimi • Të kuptohet rëndësia e ujit; Të tregohet si mund të kursejmë ujin me… Read more »